Our mission

Thinking and motto of our team is aimed to grant the best quality and services to our customers - it is the result of good teamwork which is composed in the food branch by two most significant components - craftsmanship and the knowledge of professionals and top-quality base ingredients!

Orders for

You can order our products by phone:
 +371 29135269
 +371 28331718
Or in our shop
Maza Kalna str 14/16-2 Riga, LV-1003
Working days
8:00-20:00
Saturday
9:00-19:00
Sunday
10:00-15:00

Chocolate cake

Tumšā šokolāde ( ar kakao saturu ne mazāk kā 56%) 200 gr

sokolades kukas

Sviests 300 gr
Olas 4 gb
Cukurs 400 gr
Kviešu milti 120 gr
Kakao tumšais 80 gr
Cepamais pulveris 8gr

Pagatavošana.

Šokolādi , sviestu un cukuru kausē ūdens peldē, līdz viendabīgai maisai un nav jūtami cukura kristāli. Olas sakuļ , bet neputo. Šokolādes masai pievieno olas( jāņem vērā, lai šokolādes masa nebūtu kartsāka par +50C ), labi izmaisa.
Tad pievieno miltus, kas izsijāti kopā ar kakao un cepamo pulveri.
Visu labi iemaisa.
Liek cepamā formā , kas izklāta ar pergamentu. Cep cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz +160 C 35- 40 minūtes. Kūka pēc cepšanas virspusē vēl būs mīksta, bet pēc atdzišanas būs stingrāka.
Kūku var pildīt ar karameļu krēmu vai vieglu šokolādes krēmu.
Pirmās šokolādes kūkas ir datētas pirms vairāk nekā 2000 gadu, un tās cieši saistītas ar kakao attīstības un pielietošanas vēsturi. Jo kā tolaik ,arī šobrīd, pamatsastāvdaļas šokolādes kūkām ir šokolāde vai kakao, olas, milti , medus , cukurs , soda u.c sastāvdaļas. Attīstoties gatavošanas tehnoloģijām un izejvielām, šokolādes kūkas mainās līdzi, izceļot savu karalisko garšu un noformējumu. Taču lai izdotos laba šokolādes kūka , nepieciešama gan laba šokolāde , gan perfekti jāievēro receptūrā norādītā gatavošana.